Draaiorgeltjes

Nostalgische Kleine draaiorgeltjes

Allereerst zal ik u wat uitleg geven over het ontstaan van het kleine draaiorgel, zoals we dat hier in Nederland kennen.

Draaiorgel.nl een draaiorgeltje huren
Het nostalgische draaiorgeltje

Draaiorgeltje – Handdraaiorgel, Leierkasten, Orgue de Barbarie… Het kleine draaiorgeltje heeft overal in Europa zijn eigen naam.

De oorsprong van deze instrumenten ligt in Italië, alwaar straatmuzikanten zichzelf begeleidden op een draaiorgeltje, al dan niet vergezeld door een aapje om het geld op te halen. Later trokken deze mensen via Frankrijk en Duitsland naar Nederland… 

Voor evenementen op kleinere schaal kunt u bij ons een optreden met “Het Nostalgische draaiorgeltje” boeken, welke wordt bespeeld door een orgelman in authentiek kostuum.

Bijvoorbeeld een muzikale mobiele invulling op uw markt, braderie, kerstmarkt, bedrijfsborrel, winkelcentrum, maar ook gewoon bij u thuis in de achtertuin!

Hiddo schrijft alle arrangementen zelf en kan makkelijk inspelen op thema’s of andere muzikale uitdagingen aangaan.

Het repertoire omvat veel bekende meezingers, marsen, walzen en tango’s. Ook is er een ruim kinderrepertoire. Voor ieder wat wils! Het leuke draaiorgeltje kunt u huren bij elke gelegenheid!

Handgedraaid

Deze draaiorgeltjes worden door de orgelman met de hand gedraaid. Een vak apart, want wanneer men te snel of te langzaam draait is de melodie niet te herkennen. Wilt u het ook eens proberen? U bent van harte uitgenodigd!

Nostalgisch mini – draaiorgeltje

Nostalgisch mini draaiorgeltje – Het nostalgische mini draaiorgeltje zorgt voor een ouderwets gezellige sfeer op uw markt, braderie, nostalgische ambachtsmarkt, geraniummarkt of ander outdoor event.

Het nostalgische orgeltje is een kopie van een Bacigalupo Harmonipan en werd gebouwd in Duitsland omstreeks 1985. Het speelt via papieren rollen met daarin het muziepatroon gestanst. De liedjes zijn nostalgisch en herkenbaar en zorgen voor een gezellige sfeer!


Ouderenprogramma

Het Nostalgische draaiorgeltje bij het bloemencorso Noordwijkerhout

Bovendien verzorgt Hiddo met zijn nostalgische draaiorgeltje regelmatig programma’s voor ouderen. Hierin staan de leuke oude liedjes van toen centraal.

Door middel van repertoire zoals “Op een mooie Pinksterdag”, “Het Dorp”, “Ik zou weleens willen weten”… Allemaal mooie liedjes die het publiek feiloos meezingen, beleeft iedereen een leuke middag.

Aangezien Hiddo een gepassioneerd orgelman is, vertelt hij graag over de geschiedenis van het draaiorgel, het centenbakje, het “mansen” en natuurlijk wordt er veel muziek gespeeld, tussendoor zelfs nog op accordeon! Er is ook een ouderenprogramma in samenwerking met de Historical Dolls… Bekijk hier de info!

Hiddo’s draaiorgeltjes zijn bekend door heel Europa. Een draaiorgeltje is een perfecte sfeermaker bij evenementen, brocante markten, toeristische attracties etc.

Al met al brengt een draaiorgeltje sfeer en gezelligheid op uw feest of evenement, in een volume waarbij nog gewoon een gesprek gevoerd kan worden!

Tarieven Nostalgisch Draaiorgeltje:
t/m 1 uur€ 327,=
t/m 2 uur€ 381,50
t/m 3 uur€ 436,=
t/m 4 uur€ 490,50
Alle prijzen zijn inclusief transport en 9% BTW door héél Nederland!Wilt u meerdere dagen boeken, andere tijden of
heeft u speciale wensen? Neem dan contact op voor een
passende scherpe offerte!


Betaling geschiedt per factuur, voorafgaande aan het optreden, of contant na afloop van het optreden. U ontvangt altijd een gespecificeerde factuur.

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om een groter straatorgel te boeken!

Wilt u meer informatie, een boeking plaatsen, of gewoon een gezellig praatje maken?

Bel dan met Hiddo van Os op:

06-13717201

of stuur een e-mailtje!

Reacties zijn gesloten.