Klein draaiorgeltje

Draaiorgel “Het Pierementje”

Handdraaiorgel, Leierkasten, Orgue de Barbarie… Het kleine draaiorgeltje heeft overal in Europa zijn eigen naam. De oorsprong van deze instrumenten ligt in Italië, alwaar straatmuzikanten zichzelf begeleidden op een draaiorgeltje, al dan niet vergezeld door een aapje om het geld op te halen. Later trokken deze mensen via Frankrijk en Duitsland naar Nederland… 

Grote interesse in “Het Pierementje” bij Kinderen voor Kinderen live in Concert in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam. Natuurlijk speelde het orgeltje de nieuwste Kinderen voor Kinderen liedjes. Iedereen mocht draaien!

Voor evenementen op kleinere schaal kunt u bij ons een optreden met “Het Pierementje” boeken, welke wordt bespeeld door een orgelman in authentiek kostuum. Uiteraard voorzien van een speelgoed aapje! Het Pierementje is een vrolijk geschilderd handdraaiorgel, voorzien van een trommeltje en een bekken. Het staat gemonteerd op een kleine aanhanger, die met zijn 90cm breedte vrijwel overal naar binnen kan!

Radio en Televisie

Draaiorgeltje Het Pierementje creëert  een gezellige sfeer en brengt de mensen weer even terug in vroegertijd. Ideaal als deur-act, waardoor uw gasten direct in de goede stemming komen! Draaiorgel Het Pierementje is bekend van radio en televisie, en verscheen o.a. bij The Big Music Quiz, De Wereld Draait Door, How did they do it?! FCN Gassan Jewel Awards, Eurovision in Concert, Parels van de Jordaan in Paradiso en Leve de Muziek show.

Het repertoire omvat veel bekende meezingers, marsen, walzen en tango’s. Ook is er een ruim kinderrepertoire. Voor ieder wat wils! Het leuke draaiorgeltje kunt u huren bij elke gelegenheid!

Handgedraaid draaiorgeltje

Dit mini-draaiorgel worden door de orgelman met de hand gedraaid. Een vak apart, want wanneer men te snel of te langzaam draait is de melodie niet te herkennen. Wilt u het ook eens proberen? U bent van harte uitgenodigd!

Draaiorgel Diploma halen

draaiorgeltje huren

Kinderen kunnen het officiële draaiorgeldiploma halen door zichzelf te bewijzen aan de slinger van het orgeltje! Draaiorgel.tv is hiermee de enige echte Draaiorgelschool van Europa!

Draaiorgelschool

draaiorgeldiploma draaiorgel huren het pierementje diploma draaien kinderen kinder activiteit

De kosten van de Draaiorgelschool, inclusief 100 diploma’s in een tijdsblok van 4 aaneengesloten uren, bedragen € 545,= inclusief BTW én transportkosten door héél Nederland!


Ouderenprogramma

Draaiorgel Het Pierementje met Gerard Joling en Gordon
Het Pierementje tijdens een feestavond voor ouderen in een verzorgingshuis in Lelystad, samen met Gerard Joling en Gordon… Het was een bonte avond!

Met “Het Pierementje”verzorgt Hiddo regelmatig programma’s voor ouderen. Hierin staan de leuke oude liedjes van toen centraal. “Op een mooie Pinksterdag”, “Het Dorp”, “Ik zou weleens willen weten”… Allemaal mooie liedjes die het publiek feiloos meezingen. Hiddo vertelt over de geschiedenis van het draaiorgel, het centenbakje, het “mansen” en natuurlijk wordt er veel muziek gespeeld, tussendoor zelfs nog op accordeon! Er is ook een ouderenprogramma in samenwerking met de Historical Dolls… Bekijk hier de info!

“Het Pierementje” bij een tuinfeest met een Hollands tintje…

Hiddo’s draaiorgeltjes zijn bekend door heel Europa. Een draaiorgeltje is een perfecte sfeermaker bij evenementen, brocante markten, toeristische attracties etc. Een draaiorgeltje brengt sfeer en gezelligheid op uw feest of evenement, in een volume waarbij nog gewoon een gesprek gevoerd kan worden!

Draaiorgel Het Pierementje bij DWDD met Edwin Rutten – De eenzame patientFelicitatie – Act (20 minuten)€ 218,=
1 uur€ 272,50
2 uur€ 327,=
3 uur€ 381,50
4 uur€ 436,=
5 uur€ 490,50
Alle prijzen zijn 
inclusief transport en 9% BTW 
door héél Nederland!
Wilt u meerdere dagen boeken,
of heeft u speciale wensen?
Neem dan contact op voor een
passende offerte!


Betaling geschiedt per factuur, voorafgaande aan het optreden, of contant na afloop van het optreden. U ontvangt altijd een gespecificeerde factuur.

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om het grote draaiorgel te boeken!

Wilt u meer informatie, een boeking plaatsen, of gewoon een gezellig praatje maken? Bel dan met Hiddo van Os op:

06-13717201

of stuur een e-mailtje!

Reacties zijn gesloten.