Nostalgisch draaiorgeltje

Nostalgisch draaiorgeltje – Het nostalgische draaiorgeltje zorgde voor een ouderwets gezellige sfeer op de Geraniummarkt in Den Bosch. Het nostalgische orgeltje is een kopie van een Bacigalupo cilinder orgeltje uit 1895. Deze werd vervaardigd door Curt Baum in Hamburg ca. 1978.

Museum Speelklok

Nostalgisch draaiorgeltje

Het instrumentje speelt zijn muziek af door middel van een cilinder, een houten rol met duizenden ijzeren pennetjes. Telkens wanneer de rol een paar mm wordt verschoven, klinkt er een ander liedje… Eenzelfde type orgeltje staat ook in Museum Speelklok te Utrecht!

Nostalgisch draaiorgeltje op ieder event

Het nostalgisch draaiorgeltje wordt door de orgelman met de hand gedraaid, wat op zich al een vak apart is… Hiernaast speelt hij óók nog op een klein slagwerkje, wat op vernuftige wijze aan het karretje is bevestigd…

Door de combinatie van klank en uitstraling is deze act een unieke aanvulling op uw markt, braderie of andere outdoor-events!

Bezoek de website www.draaiorgel.nl en boek dit prachtige stukje nostalgie! Hier kunt u ook terecht voor optredens met een prachtig groot draaiorgel!

Getagd , , , , , , , , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.